چکیده:

یکی از اقدامات مهم و اساسی در دهه سی هجری شمسی، تاسیس شرکت ملی فولاد ایران در سال ۱۳۳۸ بود. میشود گفت که این اتفاق اولین اقدام اساسی دولت، در راستای تشکیل سازمان فنی مناسب، برای ایجاد صنعت فولاد در ایران به نام شرکت ملی ذوب آهن ایران بود.

با اختراع و اثباتِ ذخایر عظیم گاز طبیعی کشور و راه اندازی شبکه سراسری انتقال گاز طبیعی و توسعه روش احیاء مستقیم در جهان، تشکیلِ صنایع فولاد به روش احیاء مستقیم مورد توجه قرار گرفت. 

بعد از انقلاب 1357، شرکت ملی ذوب آهن ایران و شرکت ملی صنایع فولاد ایران در هم ادغام شدند و در شرکت ملی فولاد ایران در سال 1358 تاسیس شد. از سال  ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۰ تمامِ سرمایه گذاری زنجیره صنعت فولاد، تحتِ حمایت شرکت ملی فولاد ایران، با عنوانِ معاونت فلزات آهنیِ وزارت معادن و فلزات بوده است. 

وبلاگ -مقاله شرکت ملی فولاد

اما از مهمترین پروژه های احداثی این شرکت، میتوان به تاسیس شرکتهای ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، فولاد خراسان،معادن ذغال سنگ و صنایع وابسته به آن، و همینطور به احداث اسکله های تجاری تخصصی در منطقه های ویژه اقتصادی در جنوب کشور، علی الخصوص هرمزگان اشاره کرد. درحال حاضر شرکت ملی فولاد ایران، در جایگاهِ بازوی اجرایی دولت در صنعت فولاد، نقش اساسی و مهمی را در احداث واحدهای بخش دولتی و مشارکتی دولت با بخش خصوصی ایفا میکند. خیلی عجیب به نظر نمیرسد که طراحی لوگو این شرکت هم به عهده طراح پیشکسوت و با تجربه در این حرفه، مرتضی ممیز باشد. مرتضی ممیز این لوگو را در سال 1371 طراحی کرد. اون در این طراحی، از دو مربع و یک دایره استفاده کرده که هر دو نشان دهنده‌ی چرخ صنعت و تداعی‌گر فلزات مختلف برای تولیدات فولاد هستند. این لوگو  طلایی و زیبا در عین سادگی پر از مفهوم است و هندسه ای که ممیز برای آن در نظر گرفته، حق مطلب را ادا کرده است.

امتیازدهی